C.N.F.P.A. MEMBRU CATEGORIA

  

CNFPA MEMBRU ENSSEE

  

YOUR EUROPE

 

 

 

PROIECTE INTERNATIONAL
Reuniunea “ad-hoc a grupului de experţi al Cadrului European de calificări în domeniul Sport”. - POLONIA
  


În perioada 26 – 28 septembrie 2012, domnul Bărgăunaş George a participat în Polonia la prima reuniune “ad-hoc a grupului de experţi al Cadrului European de calificări în domeniul Sport”. Întâlnirea a fost organizată de Ministerul Sportului şi Turismului din Polonia în colaborare cu clubul de fotbal KKS Lech Poznan.
Discuţiile s-au purtat în jurul noii legi adoptate de Consiliul European privind învăţământul formal şi non-formal în sport şi de asemenea despre politica C.E. despre scăderea abandonului şcolar în ţările membre. De altfel Romania şi Portugalia au fost nominalizate, ca ultimele ţări care au introdus în legislaţia naţională “ Cadrul European al Calificărilor în sport E.Q.F ”.
În cadrul întâlnirii avute la Poznan, o serie de organisme internaţionale (UEFA, ECC, IRB) au avut expuneri cu privire la implicarea guvernelor din ţarile membre ale CE în procesul de învăţământ din domeniul sport.
Cea de-a doua reuniune a început cu prezentări ale unor organizaţii (Academia de Fotbal Lech Poznan, Centrul Olimpic de Volei, Clubul de Volei Skra Belchatow) şi universităţi (Universitatea de Sport din Gdansk şi Universitatea Privată de Management şi Antrenori din Wroclaw) cu privire la dubla-carieră în sport.
În ultima zi a reuniunii s-a aprobat ”Ghidul privind dubla carieră” în cadrul ţărilor membre ale Uniunii Europene. În perioada 5 – 6 noiembrie 2012, domnul Bargaunas George a participat in Polonia la reuniunea grupurilor de experti ai ”Comitetului Executiv si al Grupului Consultativ al ECC”.Intalnirea a fost organizata de Ministerul Sportului si Turismului din Polonia.Au participat la aceasta intalnire si reprezentanti din Franta, Spania, Portugalia, Olanda, Bulgaria, Ungaria, Norvegia, Germania, etc.
Pe ordinea de zi a acestei manifestari s-au aflat subiecte ca:
- noua structura si strategie a ICCE
- implicarea ICCE in dezvoltarea Federatiilor Internationale din diferite ramuri sportive
- calendarul ICCE pe anul 2013
- activitatea Grupului Consultativ al ECC

 

 

  

       
 

  Prima pagina

  Despre noi

  Conducere

  Activitate

  Curs formare antrenori doi ani

  Cursuri Calificari

  Promovare Antrenori

  Curs formare antrenori un an

  Recunoastere titluri

  Subcomitet sectorial sport

  Evidenta antrenori

  Publicatii

  Noutati

  Anunturi

  Contact

   
VIZITE:   2048163