C.N.F.P.A. MEMBRU CATEGORIA

  

CNFPA MEMBRU ENSSEE

  

YOUR EUROPE

 

 

 

PROIECTE INTERNATIONAL
Adunarea Generala a Consiliului International de Formare a Antrenorilor - CHINA 2007
  

In perioada 30.08 – 04.09.2007 dl director Ilie Adrian Mihai a participat la Conferinta mondiala a antrenorilor si la Adunarea generala a Consiliului international de formare a antrenorilor care s-au desfasurat in China – Beijing.
La reuniune au fast prezenti delegati din aproximativ 30 de state din intreaga lume, fiind prezenti reprezentanti din cadrul organismelor implicate in formarea antrenorilor: Institutii nationale de formare a antrenorilor, Universitati de educatie fizica si sport, Federatii Sportive Europene, Solidaritatea Olimpica Intemationala, etc.
Obiectivele Conferintei de la Beijing au fost:
• Elaborarea unui cadru global pentru formarea antrenorilor;
• Aspectele etice ale antrenamentului si educarii antrenorilor;
• Legaturile dintre sportivi si modelele de antrenori;
• Pregatirea antrenorilor de elita si a antrenorilor pentru tineri;
• Noi cercetari in antrenament si educarea antrenorilor;
• Informarea si educarea organizatiilor sportive si a antrenorilor cu privire la standardele comportamentului etic si crearea mecanismelor necesare monitorizarii respectarii lor;
• Identificarea, dezvoltarea si evaluarea competentelor antrenorilor la toate nivelurile de antrenament;
• Educarea antrenorilor intr-o maniera care sa le permita sa aplice cu incredere teoria in practica antrenamentului si sa indeplineasca cerintele sportivilor antrenati.
• Sa se asigure faptul ca guvernele, sportul si o mare parte a comunitatii sportive recunosc, inteleg si constientizeaza rolul vital al antrenorului in dezvoltarea sportului la toate nivelurile;
• Adoptarea unei filozofii care promoveaza si sprijina antrenamentul centrat pe sportiv si a unei educatii centrate pe antrenor si dezvoltarea profesionala;
• Sa se permita antrenorilor sa acceseze si sa comunice prin intermediul instrumentelor cunoasterii antrenamentului si a modelelor de buna practica intr-o maniera care sa accelereze si sa sprijine invatarea permanenta si dezvoltarea;
• Largirea accesului la educatia antrenorilor si dezvoltarea oportunitatilor profesionale si, in acelasi timp, mentinerea calitatii, cerintelor, aplicarii si rezultatelor;
• Dezvoltarea unor sisteme care sa incurajeze si sa sprijine invatarea continua si dezvoltarea profesionala a antrenorilor pe baza identificarii si raspunderii la cerintele individului;
• Sa se lucreze la dezvoltarea si castigarea recunoasterii antrenorului ca profesie.
• Dezvoltarea unui sistem de educatie care sa sprijine invatarea deschisa si sa permita antrenorilor sa studieze la timpul, momentul si cu frecventa aflate la libera lor alegere.
Lucrarile s-au desfasurat atat in plen cat si in paralel pe diverse teme: Programe si sisteme de formare a antrenorilor la care dl. director a prezentat sitemul national de formare a antrenorilor din Romania - Structura standardul de pregatire profesionala a antrenorilor care a fost tradus si in limba chineza si publicat in revista conferintei.
In cea de a dona zi de conferinta a prezentat sistemul national de promovare si clasificare in Romania care deasemeni a fost publicat in revista.
Atat sistemul de formare a antrenorilor cat si sistemul de clasificare si promovare a antrenorilor prezentate s-au bucurat de o audienta mare, primind invitatii de a le prezenta si la alte conferinte internationale din alte tari, fapt ce denota ca sistemul romanese de formare a antrenorilor cat si cel de clasificare si promovare sunt printre cele mai bune sisteme de formare si clasificare a antrenorilor din lume.
Presedintele Consiliului European al antrenorilor, dl. Pat Duffy a prezentat continutul conventiei de la Rio Maior aceasta bucurandu-se de un succes la nivel international.
La adunarea generala a I.C.C.E. au fost prezentate rapoartele presedintelui, secretarului general, a trezorierului precum si cel al vicepresedintilor pe continente, au fost alesi directori pentru posturile vacante din conducerea I.C.C.E. precum si alte probleme legate de activitatea I.C.C.E.

Poza 1
Poza 2
Poza 3
 

 

  

       
 

  Prima pagina

  Despre noi

  Conducere

  Activitate

  Curs formare antrenori doi ani

  Cursuri Calificari

  Promovare Antrenori

  Curs formare antrenori un an

  Recunoastere titluri

  Subcomitet sectorial sport

  Evidenta antrenori

  Publicatii

  Noutati

  Anunturi

  Contact

   
VIZITE:   2067629